In 2015 opnieuw fiscaal voordeel met energie-investeringsaftrek

Op 30 december is de Energielijst 2015 gepubliceerd. De lijst bevat meer dan 160 energiebesparende technieken die in aanmerking komen voor de Energie-investeringsaftrek (EIA). De EIA is een fiscale regeling die bedrijven fiscaal voordeel biedt bij het nemen van energiebesparende maatregelen. In 2015 is het EIA-budget € 106 miljoen. Met deze regeling stimuleert het ministerie van Economische Zaken duurzaam ondernemen.

8 nieuwe technieken

Elk jaar actualiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de Energielijst op basis van innovaties in de markt en ontwikkelingen op het gebied van normen en keurmerken. Het bedrijfsleven doet zelf ook voorstellen voor aanvullingen op de lijst. In 2015 zijn 8 nieuwe technieken aan de lijst toegevoegd.

Nieuw: energiezuinige koeling van serverruimten

Vanaf 1 januari 2015 komen verschillende vormen van energiezuinige koeling van serverruimten in aanmerking voor fiscaal voordeel. Bij koeling van serverruimten kan in veel gevallen aanzienlijk energie worden bespaard. Ondernemers kunnen ook de EIA aanvragen voor technieken die niet specifiek op de lijst staan, maar die wel voldoende energie besparen.

Energielijst online beschikbaar

De EIA-Energielijst 2015 is op 30 december 2014 gepubliceerd in de Staatscourant. De lijst vindt u ook online.

Recommended Posts