MKB ondernemers meer kans op overheidsopdrachten

Jaarlijks koopt de overheid voor ruim 60 miljard euro in bij meer dan 70.000 verschillende leveranciers. Hiervoor worden ruim 10.000 aanbestedingen uitgeschreven, meestal nog op papier. Dit brengt voor zowel overheden als ondernemingen veel werk met zich mee. TenderNed brengt hierin verandering.

Eenvoudiger en goedkoper aanbesteden

Volledig digitaal aanbesteden maakt aanbesteden eenvoudiger en bespaart tijd en geld. Er bestaan verschillende systemen, maar nog weinig die het aanbestedingsproces volledig digitaal ondersteunen. Het ministerie van Economische Zaken vond het tijd voor verandering en ontwikkelde daarom TenderNed: een volledig digitaal aanbestedingssysteem voor alle aanbestedende diensten en ondernemingen in Nederland.

Alle overheidsopdrachten op één plek / gesplitst naar regio’s

TenderNed bespaart niet alleen tijd en geld. Het geeft ondernemingen op één plek ook inzicht in alle overheidsopdrachten. Ondernemers kunnen zich inschrijven en zich aanmelden voor bijvoorbeeld de overheidsopdrachten in de kop van Noord Holland. Automatisch verschijnen de opdrachten in uw e-mail waar ondernemingen op kunnen aanbesteden.

Hoe doe jij er je voordeel mee?

Was het inschrijven op een aanbesteding eerder lastig, tijdrovend en kostbaar, nu moet het voor jou als ondernemer uit het mkb de moeite zijn om mee te dingen naar overheidsopdrachten. En er valt veel te halen bij de overheid: Gemeenten besteden zo’n 1000 euro per inwoner per jaar aan de markt. Dat is in totaal ongeveer 17 miljard euro. Dit bedrag staat nog los van de landelijke en provinciale budgetten, van zo’n 40 miljard euro.

Wil je kans maken op een overheidsopdracht? Schrijf je in op Tenderned, zorg voor een goede voorbereiding, zet een perfecte presentatie in elkaar en verdiep je in de aanbestedende dienst. Laat zien dat je aanbod verder gaat dan de aanbesteden misschien verwacht en probeer je echt als partner op te stellen.

Recommended Posts