Mogelijk is crowdfunding ook iets voor u

Tegenwoordig staan banken niet echt te springen om uw organisatie geld te lenen. Crowdfunding is dan een goed alternatief, maar nog niet bij iedereen even bekend. Branchevereniging Nederland Crowdfunding en het ministerie van Economische Zaken starten daarom met de voorlichtingscampagne Start Crowdfunding.

Via internet kunt u tegenwoordig eenvoudig een grote groep mensen bereiken. Crowdfunding maakt daar handig gebruik van. Heeft u geld nodig voor de start, uitbreiding of groei van uw organisatie, dan kunt u het idee via internet presenteren op bepaalde platforms en vragen of mensen geld willen investeren in uw organisatie of specifieke project. Het voordeel is dat u zo ook kleine investeerders kunt bereiken.

Crowdfunding is met een opmars bezig in Nederland. In 2012 werd er € 14 miljoen opgehaald en vorig jaar al € 32 miljoen. Dit jaar komt de financiering via crowdfunding waarschijnlijk uit op meer dan € 50 miljoen en het einde van deze groei is nog lang niet in zicht. Veel mensen en organisaties zijn echter niet bekend met financiering via crowdfunding. De voorlichtingscampagne Start Crowdfunding moet daar verandering in brengen. In het onlangs verschenen septembernummer van Marketing Rendement kunt u in een artikel meer lezen over crowdfunding.

Recommended Posts