Youngtimer fiscaal voordelig

De bijtelling voor het privégebruik van de auto van de zaak kan met name voor auto’s met een hoge cataloguswaarde flink oplopen. Het is echter mogelijk uw bijtelling te verlagen tot minder dan 10% mits u een youngtimer interessant vindt.

Lagere bijtelling voor youngtimer. De kwaliteit en levensduur van auto’s neemt steeds verder toe. Als ondernemer kunt u hier gebruik van maken. Door een ‘youngtimer’ als auto van de zaak te gaan rijden, bespaart u namelijk niet alleen op de afschrijving maar ook uw bijtelling voor privégebruik wordt aanzienlijk verlaagd.

Hoe werkt dit precies?

Ouder dan 15 jaar. Voor auto’s die ouder zijn dan 15 jaar geldt een bijzondere waarderingsregeling ten aanzien van de bijtelling. Er hoeft namelijk niet tot 25% van de cataloguswaarde bij het inkomen te worden geteld, maar 35% van de werkelijke waarde van de auto. En aangezien deze laatste waarde heel laag is dan daalt de bijtelling veelal tot onder de 10%.

Recommended Posts