S&V: Subsidiescan op 5500 regelingen!

Als cliënt van ons kantoor mag u verwachten dat wij alle fiscale mogelijkheden en stimuleringsmaatregelen benutten die bij u van toepassing zijn. Daarnaast zijn er nog vele andere niet fiscale regelingen waar tot nu toe vooral gespecialiseerde subsidiebureaus aan werken.  Er zijn circa 5.500 regelingen mogelijk, bestaande uit lokale, provinciale, nationale en Europese regelingen, waaronder subsidies, awards, stimuleringsfondsen en –leningen.

Scan
De organisatie MijnSubsidie heeft een  scan ontwikkeld om efficiënt in kaart te brengen op welke regelingen u als ondernemer kans maakt. MijnSubsidie lanceert dit middels een accountants-partnerprogramma, waarvan ons kantoor deelnemer is.

Met deze online tool kunnen wij subsidiekansen voor uw organisatie in kaart brengen. Op basis van cijfers en vragen wordt een subsidiescan rapport gegenereerd. In dit rapport wordt een overzicht gevormd van regelingen waarop uw organisatie kans kan maken. Op iedere regeling wordt een korte toelichting gegeven. Een anoniem voorbeeld van een subsidiescanrapport is opvraagbaar via: subsidie@silvos.nl

Nadat u het rapport door ons heeft laten maken kunt u vervolgens zelf beslissen of u en door wie u de subsidies wilt laten aanvragen. Vaak kunnen wij de subsidie(s) voor u aanvragen. Daarnaast worden in het subsidiescanrapport verschillende subsidiewervingskantoren aanbevolen die op basis van No Cure No Pay de aanvragen voor u kunnen begeleiden.

Nut
Uit de praktijk komen wisselende berichten.Soms verwachten wij bij een organisatie een hoge uitkomst aan regelingen, maar valt het tegen. In andere  gevallen verwachten wij juist nauwelijks regelingen en dan blijkt het tegendeel.
Ook geven ondernemers aan: “je hoort regelmatig over subsidies en fondsen, de bevestiging middels dit subsidiescanrapport, geeft mij als ondernemer duidelijkheid”.

Voor organisaties met personeel en internationale betrekkingen is het aan te raden, alsmede voor de sectoren agro, zorg, milieu/cultuur, en technologie. Op basis van opgedane  ervaring is ons advies, gezien de beperkte kosten,  om het een keer te proberen. 

Kosten?

Voor organisaties met een omzet tot€ 100.000€ 100,- excl. btw
Voor organisaties met een omzet tussen de€ 100.000 en € 500.000: € 250,- excl. btw
Voor organisaties met een omzet tussen de€ 500.000 en € 5.000.000: € 350,- excl. btw
Voor organisaties met een omzet boven de€ 5.000.000: € 500,- excl. btw

Toekomst
Het subsidielandschap verandert regelmatig. Als uw organisatie eenmaal aan de database is toegevoegd dan is het mogelijk om de Subsidie scan ieder jaar te herzien tegen een gereduceerd tarief.

Geïnteresseerd en/ of vragen
Bent u geïnteresseerd in een door ons uitgewerkt subsidiescanrapport en/ of heeft u nog vragen, stuurt u dan een e-mail naar subsidie@silvos.nl of neem contact op met Anthonie (J.A.) Vos AA.

Ondernemende groet,

Team Silvis & Vos

Recommended Posts