Thuiswerkende zzp’er mag kosten huurwoning aftrekken

Thuiswerkende zzp’ers met een huurhuis mogen huurkosten voor hun bedrijf opvoeren als fiscale aftrekpost. Dat blijkt uit een uitspraak van de Hoge Raad waarover BNR Nieuwsradio bericht.  Een claim van een zzp’er, die een kamer in zijn huurhuis ook gebruikte voor administratie, acquisitie en planningwerkzaamheden, was door de rechtbank in Den Haag afgewezen. Maar omdat de betrokken ondernemer de huurrechten van de woning op zijn balans had staan, stond de Hoge Raad de aftrek toe. Voorwaarde voor aftrek is dat een zzp’er vanuit zijn of haar huurhuis werk verricht voor de eigen onderneming. Ook moet een deel worden bijgeteld voor privégebruik. Een dergelijk fiscale regeling bestond al voor ondernemers met een koophuis. Veelal is de regeling voor ondernemers met een eigen woning echter niet aantrekkelijk.

Recommended Posts